Leerstoel Cultuur in Brabant

De bijzondere leerstoel Cultuur in Brabant (Tilburg University) wordt bekleed door Arnoud-Jan Bijsterveld. De activiteiten van de leerstoel vormen vanaf 2013 onderdeel van de Erfgoed Brabant Academie. De Academie is het deskundigheidsprogramma van Erfgoed Brabant. Het richt zich op professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met Brabants erfgoed.

Op deze pagina vindt u onder andere het doel, de missie en de onderzoeksthema's van de leerstoel. Maar ook vindt u hier podcasts, college-opnamen en informatie over activiteiten. Allemaal met betrekking tot de leerstoel Cultuur in Brabant.  

Actueel

  • Gezocht: vooronderzoeker voor project 'Het andere verhaal. Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog'

    Voor de publicatie ‘Het andere verhaal van Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog’ is Erfgoed Brabant op zoek naar een jong, afgestudeerd historicus (m/v/x), die bestaande kennis over de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant inventariseert en ordent. De vacature sluit op 30 mei 2022. Bekijk hier de vacature.

  • Jaarverslag Leerstoel Cultuur in Brabant 2021

    Over college geven op de camping, een bestuursfunctie bij het Huizinga Instituut, een goedbezochte bijeenkomst van project Namen en Nummers en nog veel meer in wederom een vreemd jaar. Lees er alles over in het jaarverslag van de Leerstoel Cultuur in Brabant.

Leerstoel Cultuur in Brabant

Onderwijs en promotiebegeleiding

Noordbrabants Historisch Jaarboek

Activiteiten

Kijk en luister

Foto banner: Nuenen, Opwettense watermolen. VisitBrabant.

Arnoud-Jan Bijsterveld

Vragen?

Bel mij op 073 - 615 62 62,
of stuur een mail:
a.j.a.bijsterveld
@tilburguniversity.edu

Arnoud-Jan Bijsterveld, bijzonder hoogleraar