Knippenbergprijs

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een persoon of vereniging die een activiteit heeft opgezet in de geest van Knippenberg.

De Knippenbergprijs is vernoemd naar de Nederlandse priester, classicus, historicus en onderwijzer drs. Willy Knippenberg (1910-2005). Knippenberg wordt gezien als één van de peetvaders van de regionale geschiedbeoefening in Noord-Brabant. 

De prijs is in 2007 in het leven geroepen door Brabants Heem, Het Noordbrabants Museum, de Historische Vereniging Brabant, de Leerstoel Cultuur in Brabant en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

De Knippenbergprijs bestaat uit een geldbedrag en een bronzen penning. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een persoon of vereniging in Brabant die een activiteit heeft opgezet in de geest van Knippenberg. Bezoek de website van Brabants Heem voor meer informatie over de Knippenbergprijs.  

Thema 2020: Groen Erfgoed

Als thema voor de Knippenbergprijs 2020 heeft het bestuur gekozen voor 'Groen Erfgoed'. In Brabant zetten veel vrijwilligers zich in voor het herstel en behoud van natuur en landschap. De prijs wordt op zaterdag 14 november 2020 bekendgemaakt. De Boxtelse heemkundekring, prijswinnaar van 2018, gastheer en organisator van de uitreiking, overlegt met de Stichting Knippenbergprijs over een coronaveilige prijsuitreiking. Klik hier voor meer informatie over de uitreiking op 14 november.

Markdal Ulvenhout. Foto gemaakt voor de Knippenbergprijs 2020.