Vrijwilligers

Een groot gedeelte van het Brabantse erfgoedveld drijft op de inzet van vrijwilligers. Hoe kunt u de juiste vrijwilligers werven voor uw organisatie? Hoe kunt u ze blijven betrekken bij de organisatie? En hoe maakt u bij financierders en andere belanghebbenden inzichtelijk wat de waarde is van deze vrijwilligers? We hebben hieronder een aantal documenten, hulpmiddelen en subsidieregelingen bij elkaar gezet.

Heeft uw organisatie vacatures voor vrijwilligers? Meld het ons!

In maart 2021 zal de website erfgoedvrijwilliger.nl in de lucht komen. Deze landelijke website is een initiatief van de provinciale erfgoedhuizen. Als eerste zullen drie provincies vacatures voor erfgoedvrijwilligers bij elkaar gaan brengen: Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Laat ons nu vast weten welke vacatures uw organisatie heeft, dan staan ze bij lancering op de website. Klik hier voor meer informatie over erfgoedvrijwilliger.nl.

Leer je Erfgoed

  • Nieuwe online leeromgeving voor vrijwilligers

    ErfgoedAcademie presenteert "Leer je Erfgoed", een online leeromgeving voor vrijwilligers. "Leer je Erfgoed" is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed. Klik hier voor meer informatie over "Leer je Erfgoed". 

Tools voor vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Bij het bewaren en beheren van erfgoed is het werk van vrijwilligers onmisbaar. Daarover vertelt Bas de Witte van Stoommachine Oisterwijk in onderstaand filmpje. De video is onderdeel van de serie Goud van Brabant: passie voor erfgoed. In deze serie van Eendrachtfilms worden Brabanders geportretteerd die vertellen waarom zij zich bezighouden met erfgoed. Bekijk alle filmpjes uit de serie op de website Brabantserfgoed.nl.

Subsidies en cursussen erfgoedvrijwilligers

Wet- en regelgeving vrijwilligerswerk

Annette Gaalman

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 97,
of stuur een mail:
annettegaalman
@erfgoedbrabant.nl

Annette Gaalman, projectleider