Erfgoedvrijwilliger.nl

Hét platform voor vacatures, handleidingen en trainingen. Met uw vragen kunt u terecht bij de erfgoedparticipatie-coach.

Erfgoedvrijwilliger.nl is hét platform voor vrijwilligers en organisaties in de erfgoedsector. Op de website staan vacatures, verhalen van enthousiaste vrijwilligers, en handleidingen en trainingen waarmee (nieuwe) vrijwilligers zich kunnen professionaliseren. Klik hier om het platform Erfgoedvrijwilliger.nl te bezoeken.

Logo erfgoedvrijwilliger.nl.

Vacatures

Het hart van de website wordt gevormd door de vacaturebank. Erfgoedorganisaties die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers kunnen hier gratis een vacature plaatsen. Geïnteresseerden kunnen via de website reageren op de vacature en worden dan aan de erfgoedorganisatie gekoppeld.

Coach

Een belangrijk onderdeel van Erfgoedvrijwilliger.nl zijn de erfgoedparticipatie-coaches. Wilt u meer mensen betrekken bij uw erfgoed? Willt u de verbinding leggen met de omgeving of zoekt u versterking van de kennis en vaardigheden van uw vrijwilligers? Iedereen die een vraag heeft over erfgoedparticipatie kan terecht bij deze coaches. De coach voor Noord-Brabant is Emma Goossens.  

Ontstaan

Erfgoed Gelderland is de oprichter van de website erfgoedvrijwilliger.nl met een vacaturebank voor Gelderse vrijwilligers. Samen met Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland is de website in 2021 uitgebreid naar een landelijk platform met naast vacatures ook inspirerende verhalen, informatie en het aanstellen van erfgoedcoaches in verschillende provincies. 

Uitbreiding

In dat jaar zijn ook andere provinciale organisaties aangesloten, te weten: Erfgoedpartners Groningen, Erfgoed Zeeland, Landschap Erfgoed Utrecht, Museumfederatie Fryslân, Huis voor de Kunsten Limburg, Platform Drentse Musea, Stichting NMF Noord-Holland en Erfgoedplatform Overijssel. Daarmee is de dekking van het platform met recht landelijk te noemen en zijn er vacatures te vinden in alle 12 provincies.

Coördinator

De volgende stap in de ontwikkeling van het platform is de aanstelling van een eigen coördinator. Marloes Stofferis zal de verbinder zijn tussen de betrokken provinciale organisaties. Marloes is naast haar werk als coördinator zélf ervaringsdeskundige als het gaat om vrijwilligerswerk in de erfgoedsector. Ze is molenaar van de molen in Kockengen, Utrecht.