Participatiecoach Emma helpt erfgoedgemeenschappen

Wilt u een samenwerking aangaan? Andere groepen bereiken? Participatiecoach Emma Goossens denkt graag mee.

Portretfoto Emma Goossens. Bron Erfgoed Brabant.
In Brabant zijn er honderden erfgoedgemeenschappen. Van heemkundekringen tot carnavalsverenigingen. En van heemtuinen tot streekmusea en kastelen. Het is geen geheim dat de drijvende kracht achter deze verenigingen de tienduizenden enthousiaste vrijwilligers zijn. Om deze vrijwilligers nog beter te ondersteunen, is Erfgoed Brabant aangesloten bij het online platform Erfgoedvrijwilliger.nl. Naast een vacaturebank, inspirerende voorbeelden van erfgoedgemeenschappen en een kennisbank, biedt het platform sinds kort coaches op het gebied van participatie aan. Voor Noord-Brabant is dit Emma Goossens.  

Wat kan Emma voor het erfgoedveld betekenen? Emma: “Veel erfgoedorganisaties vinden het lastig om een samenwerking aan te gaan en een diverser publiek te bereiken. Ik kan daarbij helpen. Organisaties die bijvoorbeeld jongeren wensen te bereiken, een samenwerking met de volleybalvereniging willen aangaan of asielzoekers willen enthousiasmeren als vrijwilliger aan de slag te gaan, kunnen met mij contact opnemen. Ik denk dan mee over welke stappen genomen kunnen worden en wat de beste manier is om de nieuwe groep of persoon aan de erfgoedorganisatie te binden.”  

De hulp van coach Emma en de andere diensten van Erfgoedvrijwilliger.nl zijn gratis voor Brabantse erfgoedorganisaties. Wil uw organisatie met Emma Goossens in gesprek? Neem dan contact op door te bellen naar 06 38 27 87 04 of kijk op erfgoedvrijwilliger.nl.