Landelijke organisaties voor digitaal erfgoed

Digitaal Erfgoed Nederland

Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) helpt culturele organisaties om kansen en mogelijkheden bij de opkomst van de digitale transformatie in de maatschappij te benutten.  Dit doet zij door relevante kennis aan te reiken over:

 • Publieksbereik en educatie
 • Nieuwe technologieën en innovatie
 • Beheer en behoud
 • Juridische zaken en rechten
 • Beleid en financiering

Meer informatie vindt u op de website van Digitaal Erfgoed Nederland. 

Netwerk Digitaal Erfgoed

Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is de landelijke netwerkorganisatie voor organisaties, zoals archieven, musea, bibliotheken en kennisinstellingen, die hun collecties digitaal en online beschikbaar willen stellen. Het NDE is opgezet zodat de erfgoedsector gezamenlijk een stelsel van landelijke voorzieningen en diensten kan ontwikkelen voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Klik hier om de website van Netwerk Digitaal Erfgoed te bezoeken. 

Digitaal Erfgoed Coaches

Elke provincie heeft een digitaal erfgoed coach waarbij erfgoedinstellingen kosteloos terechtkunnen met hun vragen over het digitaal houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van erfgoed. De coaches maken deel uit van NDE en geven ondersteuning, advies en praktische tips aan de hand van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Klik hier voor meer informatie over de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. 

Hier vindt u de contactgegevens van alle Digitaal Erfgoed Coaches.

Verder lezen over digitalisering

 • Digitalisering van erfgoed

  Hoe kun je een erfgoedcollectie duurzaam registreren en ontsluiten?

 • Bedreigd Digitaal Erfgoed

  Digitalisering kan een oplossing bieden voor bedreigd erfgoed zoals archieven, maar digitaal erfgoed moet zelf ook beschermd worden.

 • Digitaal Erfgoed Coaches

  Elke provincie heeft een coach waarbij je kosteloos terechtkunt met jouw vragen over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van erfgoed.

Foto banner: Pixabay.
Fotograaf kleine banner: Ben Nienhuis. 

Annette Gaalman

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 97,
of stuur een mail:
annettegaalman
@erfgoedbrabant.nl

Annette Gaalman, medewerker ondersteuning erfgoedveld