Digitalisering van erfgoed

Om instellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en duurzame manier op en kunt u deze eenvoudig ontsluiten voor een breed publiek. Naast informatie over Brabant Cloud vindt u op deze pagina onder andere cursussen, handleidingen, en informatie over wetgeving, Linked Open Data en de Digitaal Erfgoed Coaches. Vindt u op deze pagina niet het antwoord op uw vraag? Neem dan contact op met Erfgoed Brabant. Wij helpen u graag. 

Actueel

Kennis over digitalisering

Brabant Cloud

Om instellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en duurzame manier op en kunt u deze eenvoudig ontsluiten voor een breed publiek. Het collectieregistratiesysteem Memorix Maior, speciaal ontwikkeld voor Brabantse instellingen, maakt de drempel voor digitalisering nog lager. Het team Brabant Cloud biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, inloopdagen, helpteksten, screencasts en de helpdesk. Wilt u meer informatie over Brabant Cloud of Memorix Maior? Kijk dan op Brabantcloud.nl.

Meer informatie over digitalisering

  • Netwerk Digitaal Erfgoed

    Het NDE ontwikkelt in samenwerking met erfgoedinstellingen voorzieningen en diensten op het gebied van digitalisering.

  • Digitaal Erfgoed Coaches

    Elke provincie heeft een coach waarbij u kosteloos terechtkunt met uw vragen over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van erfgoed.

  • BrabantsErfgoed.nl

    Op deze portal vindt u de collecties van Brabantse musea, archieven een heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen.

BrabantinBeelden

Oud filmmateriaal van het Brabantse dagelijks leven. Veel erfgoedorganisaties hebben dit in hun collectie, maar weten niet hoe zij audiovisueel materiaal digitaal moeten ontsluiten, laat staan hoe ze dit duurzaam moeten bewaren. Gelukkig kan iedereen hiervoor nu terecht bij BrabantinBeelden, een initiatief van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Hier vindt u meer informatie over BrabantinBeelden.

Linked Open Data

Cris Kremers

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 94 01,
of stuur een mail:
criskremers
@erfgoedbrabant.nl

Cris Kremers, projectleider Brabant Cloud

Annette Gaalman

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 97,
of stuur een mail:
annettegaalman
@erfgoedbrabant.nl

Annette Gaalman, medewerker ondersteuning erfgoedveld

Peer Verbruggen

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 77 83 78,
of stuur een mail:
peerverbruggen
@erfgoedbrabant.nl

Peer Verbruggen, projectmedewerker digitalisering

Iris Dracht

Vragen?

Bel mij op 06 - 58 84 82 92,
of stuur een mail:
irisdracht
@erfgoedbrabant.nl

Iris Dracht, projectmedewerker digitalisering

Fleur van der Maden

Vragen?

Bel mij op 073 - 615 62 62,
of stuur een mail:
fleurvandermaden
@erfgoedbrabant.nl

Fleur van der Maden, projectmedewerker digitalisering