Digitalisering van erfgoed

Om instellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en duurzame manier op en kunt u deze eenvoudig ontsluiten voor een breed publiek. Naast informatie over Brabant Cloud vindt u op deze pagina onder andere cursussen, handleidingen, en informatie over wetgeving, Linked Open Data en de Digitaal Erfgoed Coaches. Vindt u op deze pagina niet het antwoord op uw vraag? Neem dan contact op met Erfgoed Brabant. Wij helpen u graag. 

Actueel

Kennis over digitalisering

Brabant Cloud

Om instellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en duurzame manier op en kunt u deze eenvoudig ontsluiten voor een breed publiek. Het collectieregistratiesysteem Memorix Maior, speciaal ontwikkeld voor Brabantse instellingen, maakt de drempel voor digitalisering nog lager. Het team Brabant Cloud biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, inloopdagen, helpteksten, screencasts en de helpdesk. Wilt u meer informatie over Brabant Cloud of Memorix Maior? Kijk dan op Brabantcloud.nl.

Brabant Cloud: Ondersteuning in coronatijd

Wilt u meer weten over het digitaal beheren, online delen en duurzaam digitaal bewaren van uw collectie? Heeft u vragen over collectieregistratie in het algemeen of werkt u al met ons collectiebeheersysteem Memroix Maior en heeft u daar vragen over? Normaal kunt u hiervoor terecht op de inloopdagen Brabant Cloud. Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen de fysieke inloopdagen voorlopig niet doorgaan. Om de ondersteuning toch zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Team Brabant Cloud een digitaal spreekuur opgezet. Bekijk alle informatie en vormen van ondersteuning die Team Brabant Cloud biedt op de website van Brabant Cloud. 

Meer informatie over digitalisering

  • Netwerk Digitaal Erfgoed

    Het NDE ontwikkelt in samenwerking met erfgoedinstellingen voorzieningen en diensten op het gebied van digitalisering.

  • Digitaal Erfgoed Coaches

    Elke provincie heeft een coach waarbij u kosteloos terechtkunt met uw vragen over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van erfgoed.

  • Brabants Erfgoed

    Op deze portal vindt u de collecties van Brabantse musea, archieven een heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen.

Linked Open Data

Cris Kremers

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 94 01,
of stuur een mail:
criskremers
@erfgoedbrabant.nl

Cris Kremers, projectleider Brabant Cloud

Peer Verbruggen

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 77 83 78,
of stuur een mail:
peerverbruggen
@erfgoedbrabant.nl

Peer Verbruggen, projectmedewerker digitalisering

Iris Dracht

Vragen?

Bel mij op 06 - 58 84 82 92,
of stuur een mail:
irisdracht
@erfgoedbrabant.nl

Iris Dracht, projectmedewerker digitalisering

Annette Gaalman

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 97,
of stuur een mail:
annettegaalman
@erfgoedbrabant.nl

Annette Gaalman, projectleider