Erfgoedinspiratie uit de lockdown-periodes

Tijdens de lockdowns ontwikkelde een aantal erfgoedinstellingen prachtige projecten. Een selectie is samengebracht op de CRISP-website.

Tijdens de lockdowns kon de erfgoedsector geen bezoekers ontvangen. Dat dwong tot creativiteit bij een heel aantal instellingen. Deze instellingen ontwikkelden in een vlot tempo mooie programma’s om in contact te blijven met hun publiek. In sommige gevallen boden de programma’s troost en afleiding en waren ze een handvat in de strijd tegen isolatie en uitzichtloosheid.

Tekst loopt door onder foto.

Robot-geleide rondleiding in het Zeeuws Museum. Foto Marcel Kentin.

Robot-geleide rondleiding in het Zeeuws Museum. Foto Marcel Kentin.

Alle rechten voorbehouden
Om ervoor te zorgen dat deze initiatieven met de opening van de samenleving niet verloren gaan, is een selectie van inspirerende Europese erfgoedprojecten samengebracht op de CRISP-website. Maar liefst 61 innovatieve erfgoedprojecten worden op de site uitgebreid beschreven. Ook worden bij elk project de gemaakte kosten, de impact van het initiatief en bronverwijzingen vermeld.  

Bezoek hier de CRISP-website. De website is Engelstalig. Mocht dit een obstakel voor u zijn, neem dan vooral contact op met Erfgoed Brabant. Wij helpen u graag.

CRISP-project

De volgende zes erfgoedpartners zijn actief betrokken bij de CRISP-website:

Het project is gefinancierd door de Europese Unie.