Onderzoek en Brabantserfgoed.nl

Brabantserfgoed.nl is een website met collecties en verhalen over Brabant. De site wordt beheerd door Erfgoed Brabant. Op verschillende manieren stimuleren we via Brabantserfgoed.nl onderzoek naar het Brabantse verleden. Zo werken we samen met universiteiten en lokale erfgoedpartijen door het aanbieden van onderzoeksstages. Ook treden we op als partner in onderzoeksprojecten. Daarnaast bieden we een cursus over regionale geschiedenis aan, waarin cursisten zelf regionaal historisch onderzoek leren te doen. Bezoek hier het platform Brabantserfgoed.nl.

Onderzoeksprojecten van Brabantserfgoed.nl

Onderzoeksstage bij Brabantserfgoed.nl

Als onderzoeksstagiair werk je zelfstandig aan een onderzoek naar het verleden van Brabant. Daarnaast draai je mee in de redactie van Brabantserfgoed.nl. Uiteindelijk werk je de resultaten van je onderzoek uit in een publieksartikel voor de website. Wil je meer informatie over stagemogelijkheden bij Brabantserfgoed.nl? Neem dan contact op met Wouter Loeff.

Valorisatie en maatschappelijke relevantie

Regelmatig denken we met onderzoekers mee bij het vinden van maatschappelijke relevantie voor hun onderzoek. Dankzij Brabantserfgoed.nl hebben we ervaring om op een goede manier wetenschappelijke kennis te ontsluiten voor een breder publiek en zo aan valorisatie te doen. Zo werken we mee aan de site "Oorlogsboeven: Alledaagse criminaliteit in oorlogstijd".

Meer over Brabantserfgoed.nl

Wouter Loeff

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 99 ,
of stuur een mail:
wouterloeff
@erfgoedbrabant.nl

Wouter Loeff, Teamleider Brabantserfgoed.nl / Historicus

Peer Verbruggen

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 77 83 78,
of stuur een mail:
peerverbruggen
@erfgoedbrabant.nl

Peer Verbruggen, projectmedewerker digitalisering

Elize Weijers

Vragen?

Bel mij op 06 52 78 69 78,
of stuur een mail:
elizeweijers
@erfgoedbrabant.nl

Elize Weijers,