Landelijke organisaties voor collecties

Landelijk Contact van Museumconsulenten

Het Landelijk Contact van Museumconsulenten (LCM) is het samenwerkingsverband van de provinciale museumconsulenten in Nederland. De ondersteuning van musea, met als doel kwaliteitsverbetering en vergroting van het publieksbereik, is de kern van het werk van de museumconsulent. Klik hier om naar de site van het Landelijk Contact van Museumconsulenten te gaan.

Je kunt bij de provinciale museumconsulent terecht voor praktische tips en voor stappenplannen voor het opzetten en beheren van een museum. Voor Noord-Brabant zijn de Museumconsulenten Heleen Regenspurg en Iris Dracht

Nederlandse Museumvereniging

De Nederlandse Museumvereniging (NVM) is de brancheorganisatie van musea in Nederland. In Nederland zijn 420 musea aangesloten bij de Museumvereniging. De Museumvereniging zet zich in voor een positief imago van musea, hoge kwaliteit van de branche en een groot en divers museumpubliek. De Museumvereniging biedt haar leden diverse diensten en activiteiten aan rond de pijlers werkgeverschap, kwaliteitszorg en inspiratie. Bezoek voor meer informatie de website van de Nederlandse Museumvereniging. 

Meer lezen over collectiebeheer?

Foto banner: Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch. VisitBrabant.

Heleen Regenspurg

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 96,
of stuur een mail:
heleenregenspurg
@erfgoedbrabant.nl

Heleen Regenspurg, projectmedewerker