Impulsgeldenprogramma Kunstloc Brabant

Voor een duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem.

Logo Kunstloc Brabant lang

Het impulsgeldenprogramma van de provincie Noord-Brabant is erop gericht om de culturele infrastructuur van Brabant een stap verder te brengen. De regeling wordt uitgevoerd door Kunstloc Brabant. Hun medewerkers adviseren en begeleiden aanvragen. Voor 2023 is er 1,6 miljoen euro beschikbaar via diverse onderdelen van het programma. Lees meer en doe de financieringsscan op de website van Kunstloc Brabant.

Wie kan er aanvragen?

Makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan versterking van de Brabantse culturele sector en/of het verbinden van de cultuursector met andere domeinen

Vijf financieringsinstrumenten

Het impulsgeldenprogramma kent vijf verschillende instrumenten zodat zoveel mogelijk initiatieven ondersteund kunnen worden: een subsidiepot (gesloten voor 2023), kennisvouchers, crowdfunding, de makersregeling en de Brabantse cultuurlening. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Kennisvoucher

Voor het versterken van jouw cultureel ondernemerschap. Met de kennisvoucher kan externe expertise worden ingeschakeld, die helpt bij een concrete leervraag. Denk aan het verbeteren van de communicatie of marketingstrategie, social media of het maken van een ondernemersplan.
Lees verder over de kennisvouchers op de website van Kunstloc Brabant.

Crowdfunding

Met crowdfunding haal je geld op bij de achterban van je organisatie. Het impulsgeldenprogramma helpt met de laatste loodjes. Als het gelukt is om 70% van het streefbedrag bij elkaar te krijgen via donaties, dan kan de resterende 30% aangevraagd worden via het impulsgeldenprogramma.
Lees verder over crowdfunding op de website van Kunstloc Brabant.

Makersregeling

Deze regeling is bedoeld voor gemeenten die een apart budget of lokale subsidie hebben voor de ondersteuning van culturele makers in hun gemeente. Zij kunnen dat bedrag aanvullen via de makersregeling. De provincie legt dan maximaal 50% van het lokale bedrag bij zodat er nog meer financiele ruimte ontstaat.
Lees verder over de makersregeling op de website van Kunstloc Brabant.

Cultuurlening

Voor culturele activiteiten en makers is het vaak lastig een lening te krijgen bij een bank. De Brabantse cultuurlening maakt het mogelijk tot € 60.000,- te lenen tegen een rente van 1%.
Lees verder over de cultuurlening op de website van Kunstloc Brabant.