Cold cases van Fort Sabina

Lokale samenwerking tussen het onderwijs, het erfgoedveld, de intermediair cultuureducatie en Erfgoed Brabant.

 

Luchtfoto Fort Sabina

Bron: Fotoarchief Fort Sabina

De 'Cold cases van Fort Sabina' is een spannend educatieproject voor tweedejaars leerlingen van het Marklandcollege in Zevenbergen. In dit project komen de landelijke geschiedenis, lokaal erfgoed, boeiende verhalen en persoonlijke burgerschapsdilemma's samen in een theatrale beleving met interactieve spelvormen. Het project bestaat uit een excursie naar het fort en voorbereidende en verwerkingslessen op school.

De creatieve en educatieve conceptmakers van SNENS ontwikkelen dit concept in opdracht van Meer Moerdijk, met ondersteuning van Erfgoed Brabant. Op dit moment zijn deze makers nog druk bezig met het uitwerken van de video's, lesbrieven voor docenten, beeldende en theaterwerkvormen, en personages van 'defensie', zodat ze op 16 en 17 april a.s. de eerste pilot kunnen draaien. 

Volgend schooljaar ontwikkelt SNENS een soortgelijk project voor de eerstejaars leerlingen van het Marklandcollege. We mogen al verklappen dat lokale erfgoedlocatie Willemstad daarvoor als decor zal dienen met het Mauritshuis als uitvalsbasis. Maar hoe het er precies uit gaat zien, dat is nog Top Secret! 

Wil jij ook deelnemen aan de ‘Cold cases van Fort Sabina’, of meer informatie over de projecten van beide leerjaren als voorbeeld voor projecten in de eigen omgeving? Neem dan contact met ons op!