Ondernemend Onderwijs 'sH

Voor derdejaarsstudenten van Fontys Hogeschool Kind en Educatie, locaties 's-Hertogenbosch en Veghel.

Ondernemend Onderwijs ‘sH

Ondernemend Onderwijs 'sH heeft als doel de ondernemende kwaliteiten van studenten via onderwijs in samenwerking met organisaties en bedrijfsleven te stimuleren en te bevorderen. Maatschappelijke vraagstukken zorgen voor betekenisvol onderwijs. Klik hier om de website van Ondernemend Onderwijs 'sH te bezoeken.

Erfgoed Brabant als externe partner

In samenwerking met met Erfgoed Brabant en een erfgoedinstelling in de buurt van uw stageschool ontwerp je innovatief en vakintegratief onderwijs vanuit de profilering Thema 7 ‘Onderwijsproces’. In het ontwerp maak je de verbinding tussen erfgoed en andere vakken als taal en rekenen-wiskunde. Daarnaast voer je ontwerpgericht onderzoek uit. Het ontwerp, de ontwerpprincipes en de onderzoeksresultaten presenteer je tijdens het uitwisselmoment op de opleiding aan studenten, docenten en aan de experts vanuit de externe instanties. Nieuwsgierig? Bekijk een impressie van de presentaties.

Opzet van de cursus

  1. Je start met een snelcursus erfgoededucatie en ontvangt de publicatie Wijzer met Erfgoededucatie.
  2. Je maakt kennis met de erfgoedinstelling in de buurt van uw stageschool.
  3. Met de kennis over erfgoededucatie, je leervraag en de mogelijkheden van je stageschool zet je een innovatief en vakintegratief onderwijsontwerp op.
  4. Erfgoed Brabant begeleid je gedurende dit proces.

Meedoen?

  • Wil je als derdejaarsstudent voor Ondernemend Onderwijs 'sH samenwerken met Erfgoed Brabant? Neem dan contact met ons op of schrijf je in via je opleiding.
  • Tijdsduur: drie bijeenkomsten van 1,5 uur.
  • Aantal deelnemers: max. 6 studenten.

 

Student Ellen over de cursus: 

"Als leerkracht ervaarde ik dat kindern zich meer verbonden voelden met hun omgeving en dat zij hier waarde aan gingen hechten."

Lees het hele interview met Ellen