Masterclass voor erfgoedinstellingen: Wijzer met Erfgoededucatie

Gratis

Voor heemkundekringen en musea die meer willen weten van de wat hoe, en waarom van erfgoededucatie.

Wilt u met uw organisatie of vereniging de veelzijdigheid van erfgoededucatie ervaren? Of wilt u meer weten van de ontwikkelingen rondom erfgoededucatie? Dan is deze Masterclass iets voor u!

Doelgroep

Erfgoedorganisaties zoals heemkundekringen, musea en immaterieel erfgoedorganisaties die willen weten hoe erfgoededucatie in het onderwijs in elkaar steekt en hoe het zich verhoudt tot cultuureducatie.

Waar gaat de Masterclass over?

We verkennen de begrippen erfgoed en erfgoededucatie. Hoe verhoudt erfgoededucatie zicht tot cultuureducatie en hoe wordt dat in het onderwijs vormgegeven? U leert meer over de CultuurLoper en de Culturele Ladekast. U onderzoekt de culturele vaardigheden in de erfgoedprojecten van Erfgoed Brabant. In Het Noordbrabants Museum verkennen we enkele werkvormen die aanzetten tot historisch redeneren en besef van multiperspectiviteit, belangrijke vaardigheden die leerlingen moeten beheersen. 

Opzet

De Masterclass is 1 dagdeel en vindt plaats bij Erfgoed Brabant en Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Er zijn aan deze Masterclass geen kosten verbonden. 

Leden van Heemkunde Gemert en Erfgoed Handel tijdens de masterclass Wijzer met Erfgoededucatie bij Erfgoed Brabant, juni 2022. Bron Erfgoed Brabant.

Leden van Heemkundekring Gemert en Erfgoed Handel tijdens de Masterclass bij Erfgoed Brabant.

Alle rechten voorbehouden