Wijzer met Erfgoededucatie: de basis

Gratis

Voor heemkundekringen, bibliotheken en musea die meer willen weten van het wat, hoe en waarom van erfgoededucatie.

Wilt u met uw organisatie of vereniging de veelzijdigheid van erfgoededucatie ervaren? Of wilt u meer weten van de ontwikkelingen rondom erfgoededucatie? Dan is deze scholing iets voor u!

Doelgroep

Erfgoedorganisaties zoals heemkundekringen, musea, bibliotheken en immaterieel erfgoedorganisaties die willen weten hoe erfgoededucatie in het onderwijs in elkaar steekt en hoe het zich verhoudt tot cultuureducatie.

Waar gaat de scholing over?

We verkennen de begrippen erfgoed en erfgoededucatie. Hoe verhoudt erfgoededucatie zicht tot cultuureducatie en hoe wordt dat in het onderwijs vormgegeven? U leert meer over de CultuurLoper en de Culturele Ladekast. U onderzoekt de culturele vaardigheden in de erfgoedprojecten van Erfgoed Brabant. In Het Noordbrabants Museum verkennen we enkele werkvormen die aanzetten tot historisch redeneren en besef van multiperspectiviteit, belangrijke vaardigheden die leerlingen moeten beheersen. 

Opzet

De scholing beslaat 1 dagdeel en vindt plaats bij Erfgoed Brabant en Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Er zijn aan deze scholing geen kosten verbonden. Een vervolg op deze scholing is de training 'Erfgoededucatie maken'.