Erfgoededucatie maken

Gratis

Voor heemkundekringen, bibliotheken en musea die een educatieproject maken of dat willen gaan doen. Deze cursus is een vervolg op 'Wijzer met erfgoededucatie: de basis'.

Doelgroep

Vrijwilligers van erfgoedorganisaties zoals heemkundekringen, bibliotheken, musea en immaterieel erfgoedorganisaties die bezig zijn met het maken van een educatieproject of dat willen gaan doen.

Waar gaat de scholing over?

Wilt u (meer) met het onderwijs aan de slag? In deze scholing geven we richting en focus aan uw wensen op het gebied van educatie. We verkennen in een actieve sessie welke ingrediënten van erfgoededucatie u kunt inzetten en wat uw organisatie nodig heeft aan kennis, vaardigheden en houding om een educatieproject vorm te geven. Hoe stimuleert u interactie en betrokkenheid bij leerlingen? Tenslotte gaat u actief aan de slag met de vragen waarom het erfgoed dat u in uw educatieproject bespreekt voor nú belangrijk is en waarom u zichzelf daar hard voor maakt. 

Opzet

De scholing is een vervolg op 'Wijzer met erfgoededucatie: de basis'. De bijeenkomst is één dagdeel en vindt plaats op uw eigen locatie. Datum en tijdstip worden in overleg bepaald. Er zijn aan deze scholing geen kosten verbonden. 

Bijeenkomst over educatie van Erfgoed Brabant bij Heemkundekring Gemert en Erfgoed Handel.

Erfgoed Brabant op bezoek voor de Masterclass bij Heemkundekring Gemert en Erfgoed Handel.

Alle rechten voorbehouden