Het verhaal van Brabant voor leerkrachten

€150,-

Cursus voor leerkrachten in samenwerking met het Noordbrabants Museum.

In de geschiedenismethodes op de basisschool wordt zelden aandacht besteed aan het lokale verhaal. Een lastige situatie als u de omgeving van de school wilt betrekken bij uw lessen erfgoededucatie. In deze cursus van de Erfgoed Brabant Academie leert u het grote verhaal uit de geschiedenismethode vertalen naar uw eigen lokale omgeving. U brengt daarvoor een bezoek aan de tentoonstelling Het Verhaal van Brabant in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch en ontdekt hoe u aan informatie over lokale geschiedenis kunt komen. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Het Verhaal van Brabant. 

Het is vanwege de praktische insteek van de cursus belangrijk dat deelnemers bekend zijn met de theorie van erfgoededucatie. Het is daarom aan te raden eerst de cursus 'Erfgoed in de klas. De basis' te volgen. 

De bijeenkomst vindt plaats in Den Bosch bij Erfgoed Brabant en in Het Noordbrabants Museum. Deze cursus wordt altijd in overleg met de school afgestemd op de specifieke behoefte van de school.

Opzet van de workshop

  • Deze cursus is op aanvraag. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Locatie, datum en tijdstip in overleg.
  • Prijs: €150,- incl. museumbezoek. De Cultuur Loper scholen betalen slechts 25% van de kosten. Klik hier voor meer informatie over De Cultuur Loper.

Foto: Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch, foto: VisitBrabant