Zomercollege 1

Niet van deze tijd

| Uden

Inloop om 19.00 uur

€15,- per college €45,- voor de hele reeks

Ook in de zomer van 2019 organiseren Erfgoed Brabant en Brabants Heem een serie inspirerende lezingen over het kloosterleven in Brabant op bijzondere plekken. Dit college gaat over contemplatie.

Contemplatie zorgt onder andere voor terugtrekken van de buitenwereld voor innerlijk gebed, andere tijdsbeleving, ritmes en waardes. Wouter Prins, conservator van het Museum Krona (voorheen Museum voor Religieuze Kunst), vertelt hierover tijdens zijn lezing en neemt u mee in de geschiedenis van de Zusters Birgittinessen. Deze zogenaamde slotzusters leven in afzondering een contemplatief leven en bij hen zijn we vanavond te gast. De avond eindigt met een rondleiding langs de bijzondere religieuze collectie van het museum. Voorafgaand aan de lezing bezoeken we de kapel en het voorhof van het klooster.

Dit college maakt deel uit van een reeks zomercolleges. U kunt zich voor dit college aanmelden via de bovenstaande "inschrijven" knop. Als u geïnteresseerd bent om meerdere colleges binnen de reeks te bezoeken kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar info@erfgoedbrabant.nl o.v.v. zomercolleges 2019 en de gekozen colleges. Voor leden van Brabants Heem zijn de colleges gratis. 

Zomercolleges 2019