Zomercollege 4

Kloosterleven broeders Penitenten

| Biezenmortel

Inloop om 19.00 uur

€15,- per college €45,- voor de hele reeks

Ook in de zomer van 2019 organiseren Erfgoed Brabant en Brabants Heem een serie inspirerende lezingen over het kloosterleven in Brabant op bijzondere plekken. Dit college gaat over de broeders Penitenten.

Op maandag 9 september 2019 bent u van harte welkom op Landpark Assisië. Op deze bijzondere buitenplaats aan de N65 tussen Tilburg en Den Bosch stichtten de Broeders Penitenten in 1904 Huize Assisië waar ze hun kloosterleven in dienst stelden van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De avond start in de Franciscus Kapel op het Landpark waar door Michael Kolen (adviseur zorgethiek en geestelijk verzorger) wordt ingegaan op de geschiedenis van de Broeders Penitenten en hun betekenis voor de ontwikkeling van de zorg in het bijzonder in Brabant. Daarna volgt een rondleiding over het terrein waar nog diverse gebouwen uit de tijd van de broeders zijn te bezichtigen en tot slot bezoekt u het historisch archief dat het Landpark rijk is. 

Dit college maakt deel uit van een reeks zomercolleges. U kunt zich voor dit college aanmelden via de bovenstaande "inschrijven" knop. U kunt zich tot 2 september aanmelden. Als u geïnteresseerd bent om meerdere colleges binnen de reeks te bezoeken kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar info@erfgoedbrabant.nl o.v.v. zomercolleges 2019 en de gekozen colleges. Voor leden van heemkundekringen die aangesloten zijn bij Brabants Heem zijn de colleges gratis. 

Zomercolleges 2019