PUBLIEK EN PRESENTATIE

Als erfgoedinstelling wil je relevant zijn voor jouw publiek. Welke verhalen wil je vertellen? Hoe presenteert jij jouw collectie? Wat weet je over jouw bezoeker? En is jouw instelling toegankelijk en gastvrij voor mensen met een beperking? Het thema Publiek en Presentatie omvat veel aspecten. Deze pagina is een startpagina van waaruit je dit thema kunt verkennen in onze kennisbank. 

Gastvrijheid

Hoe welkom voelen bezoekers zich als ze jouw instelling bezoeken? Daar draait het om bij gastvrijheid. Dat lijken randvoorwaarden - hoe worden mensen welkom geheten? Kunnen ze goed de weg vinden door de locatie? - maar ze zijn van groot belang voor hoe iemand zijn bezoek ervaart. Onderstaande video van onze collega's uit Zuid-Holland geeft een korte introductie in gastvrijheid.
Meer tips en handreikingen over gastvrijheid vind je op de website van het Landelijk Contact Museumconsulenten.

Cursus van Rondleiden naar begeleiden

In onze cursus leer je groepen bezoekers begeleiden of kun je jouw vaardigheden aanscherpen. Je leert hoe je kunt aansluiten bij de beginsituatie en de wensen van een groep bezoekers. De cursus Van Rondleiden naar Begeleiden is er ook speciaal voor het begeleiden van schoolgroepen. Lees meer over de cursus Van Rondleiden naar Begeleiden.

Meer over Publiek en Presentatie

Toon alle onderwerpen binnen PUBLIEK EN PRESENTATIE
Iris Dracht

Vragen?

Bel mij op 06 - 58 84 82 92,
of stuur een mail:
irisdracht
@erfgoedbrabant.nl

Iris Dracht, projectmedewerker digitalisering

Heleen Regenspurg

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 96,
of stuur een mail:
heleenregenspurg
@erfgoedbrabant.nl

Heleen Regenspurg, projectmedewerker