Digitalisering

Erfgoed Brabant helpt u met het digitaliseren van uw erfgoed. Met Brabant Cloud en collectieregistratiesysteem Memorix Maior kunt u uw collectie eenvoudig en duurzaam digitaal ontsluiten. Daarna kunt u uw collectie tonen op uw eigen website en op de webportal Brabants Erfgoed. Voor uw vragen over collectiedigitalisering kunt u ook terecht bij Digitaal Erfgoed Coach Sies Vonk en op de Kennisbank Digitalisering. 

Actueel

Brabant Cloud

Om instellingen te helpen bij het digitaliseren van hun collectie biedt Erfgoed Brabant Brabant Cloud aan. Met Brabant Cloud slaat u uw collectie op een betaalbare en duurzame manier op en kunt u deze eenvoudig ontsluiten voor een breed publiek. Het collectieregistratiesysteem Memorix Maior, speciaal ontwikkeld voor Brabantse instellingen, maakt de drempel voor digitalisering nog lager. Het team Brabant Cloud biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, inloopdagen, helpteksten, screencasts en de helpdesk. Wilt u meer informatie over Brabant Cloud of Memorix Maior? Kijk dan op Brabantcloud.nl.

Informatie en ondersteuning in coronatijd

Wilt u meer weten over het digitaal beheren, online delen en duurzaam digitaal bewaren van uw collectie? Heeft u vragen over collectieregistratie in het algemeen of werkt u al met ons collectiebeheersysteem Memroix Maior en heeft u daar vragen over? Normaal kunt u hiervoor terecht op de inloopdagen Brabant Cloud. Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen de fysieke inloopdagen voorlopig niet doorgaan. Om de ondersteuning toch zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Team Brabant Cloud een digitaal spreekuur opgezet. Bekijk alle informatie en vormen van ondersteuning die Team Brabant Cloud biedt op de website van Brabant Cloud. 

 

 

Digitaal Erfgoed Coach

Elke provincie heeft een Digitaal Erfgoed Coach waarbij erfgoedinstellingen kosteloos terechtkunnen met hun vragen over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van erfgoed. De erfgoedinstellingen (archief, bibliotheken, heemkundekringen, media/AV, musea en wetenschap) in Noord-Brabant kunnen terecht bij Digitaal Erfgoed Coach Sies Vonk. Klik hier voor meer informatie over de Digitaal Erfgoed Coach.

Kennisbank Digitalisering

Op de Kennisbank Digitalisering vindt u informatie over onder andere subsidieregelingen, wetgeving rondom digitalisering en een lijst van organisaties die zich bezighouden met het digitaliseren van erfgoed. Klik hier om naar de Kennisbank te gaan. 

Nationale samenwerking

In het streven om erfgoed duurzaam digitaal te bewaren en ontsluiten volgt Erfgoed Brabant de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband dat op initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tot stand is gekomen en zich richt op de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Klik hier voor meer informatie over de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed.

Update Digitalisering

Brabants Erfgoed

Het Brabants erfgoed vertelt een aansprekend en inspirerend verhaal over de Brabantse geschiedenis. Om een samenhangend verhaal te kunnen vertellen, is het belangrijk alle soorten erfgoed te betrekken zoals monumenten, cultuurlandschappen, collecties, dialecten of ander immaterieel erfgoed. Brabantserfgoed.nl biedt een podium aan mensen en organisaties die hun erfgoedcollecties en -verhalen willen delen. Zo zijn er honderden Brabantse erfgoedverhalen en honderduizenden objecten uit Brabantse collecties te vinden. Een platform van, voor en door Brabanders. Klik hier om het platform Brabantserfgoed.nl te bezoeken.

Heeft u zelf een verhaal? Neem dan contact op met de redactie via redactie@brabantserfgoed.nl. Wilt u een collectie delen? Neem dan contact op met Team Brabant Cloud via helpdesk@brabantcloud.nl

Blogs Brabant Cloud

Cris Kremers

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 94 01,
of stuur een mail:
criskremers
@erfgoedbrabant.nl

Cris Kremers, projectleider Brabant Cloud

Peer Verbruggen

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 77 83 78,
of stuur een mail:
peerverbruggen
@erfgoedbrabant.nl

Peer Verbruggen, projectmedewerker digitalisering

Iris Dracht

Vragen?

Bel mij op 073 - 615 62 62,
of stuur een mail:
irisdracht
@erfgoedbrabant.nl

Iris Dracht, projectmedewerker digitalisering

Sies Vonk

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 94 03,
of stuur een mail:
siesvonk
@erfgoedbrabant.nl

Sies Vonk, Digitaal Erfgoed Coach