Digitaal Erfgoed Coach

Elke provincie heeft een digitaal erfgoed coach waarbij erfgoedinstellingen kosteloos terechtkunnen met hun vragen over het digitaal houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van erfgoed. Archieven, bibliotheken, heemkundekringen, media/AV, musea en wetenschapsinstellingen die aan erfgoed beheer doen in Noord-Brabant kunnen terecht bij Sies Vonk.

Sies_Vonk_FotografieReneKuijs

Sies Vonk. Fotografie: Rene Kuijs.

Alle rechten voorbehouden
Over Sies Vonk

Sies Vonk maakt deel uit van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) en geeft ondersteuning, advies en praktische tips aan de hand van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. De coaches werken vanuit de provinciale erfgoedsteunpunten, in Noord-Brabant is dat Erfgoed Brabant. 

Sies komt uit Brabant en studeerde Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft ruime ervaring in het erfgoedveld, onder meer als conservator van een streekmuseum maar ook als initiatiefnemer van het samenwerkingsproject De Kempencollectie. Klik hier voor meer informatie over het samenwerkingsproject De Kempencollectie. Sies is een uitstekende vraagbaak als het gaat om samenwerkingsprojecten op het gebied van digitaliseren en het aanvragen van subsidies. Maar ook voor andere zaken kunnen erfgoedinstellingen bij hem terecht, zoals vragen over collectieregistratie, auteursrechten, duurzame opslag van gegevens, AVG en nog veel meer. 

Dus heeft u vragen over digitaal erfgoed, twijfel niet en contacteer Sies Vonk:

Kennisbank Digitalisering

Bezoek ook eens de Kennisbank Digitalisering. Op deze vindt u informatie over onder andere subsidieregelingen, wetgeving rondom digitalisering en een lijst van organisaties die zich bezighouden met het digitaliseren van erfgoed.