Overzicht kortlopende subsidieregelingen

Naast structurele fondsen en langlopende subsidies zijn er ook vaak kortlopende subsidieregelingen voor de erfgoedsector. We hebben de kortlopende regelingen voor u op een rij gezet, op volgorde van hun deadline.

Logo Mondriaan Fonds.
ERFGOED INNOVATIE

Regeling: Erfgoed Innovatie
Deadline: 19 september 2022

Werkt u aan nieuwe visies en verhalen over erfgoed, bijvoorbeeld een bijzondere presentatie, herinrichting of thematische samenwerking die maatschappelijk relevant is én een divers publiek bereikt? Meer over de regeling Erfgoed Innovatie op de website van het Mondriaan Fonds.

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds.
MOESTUINENREGELING

Deadline: 30 september 2022

U kunt tussen de €1.000,- en €10.000,- aanvragen voor activiteiten in historische moestuinen die zich bevinden bij bij gebouwen zoals kloosters, kastelen en monumentale huizen. De subsidie moet ten goede komen aan activiteiten gericht op educatie, toegankelijkheid, samenwerking en biodiversiteit. Meer informatie over de Moestuinenregeling op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Logo Mondriaan Fonds.
Internationale samenwerkingprojecten erfgoedinstellingen

Deadline: 24 oktober 2022

Voor Nederlandse erfgoedinstellingen die willen samenwerken met buitenlandse erfgoedinstellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden.

Meer over de voorwaarden voor internationaal samenwerken op de website van het Mondriaanfonds.

Meer over subsidieregelingen

  • Foto Van Gogh: VisitBrabant.
  • Foto kalender: Towfiqu Barbhuiya, via Pexels.com