Wijzer met erfgoededucatie - De cursus

Prijs afhankelijk van lokale situatie

Cursus bij de leerdoelen voor erfgoededucatie in het primair onderwijs.

 In de cursus Wijzer met erfgoededucatie ontmoeten leerkrachten en erfgoedwerkers elkaar. U werkt in twee bijeenkomsten aan goede erfgoededucatie. Daarnaast bevat de cursus een zelfstudiegedeelte met (praktijk)opdrachten.

  • Na de bijeenkomsten, het doornemen van de vijf modules en het maken van de opdrachten, heeft u stap voor stap de publicatie "Wijzer met erfgoededucatie" bestudeerd. Klik hier om naar de pagina met de publicatie "Wijzer met erfgoededucatie" te gaan.  
  • Na het volgen van de training bent u in staat erfgoededucatie van goede kwaliteit een vaste plaats te geven binnen uw school of erfgoedinstelling. Hiermee geeft u invulling aan de culturele competenties met een focus op uw eigen praktijk.

Bij de training horen twee groepsbijeenkomsten: een start- en een slotbijeenkomst. De bijeenkomsten zijn gericht op inspiratie, kennismaking en interactieve reflectie. Tussen de twee bijeenkomsten werkt u in uw eigen tempo aan de online modules. Klik hier om naar de online modules van de cursus Wijzer met erfgoededucatie te gaan. 

Opzet van de cursus 

  • De cursus bestaat uit twee bijenkomsten van 3 uur. Tussen de twee bijeenkomsten werkt u in uw eigen tempo aan de online modules.
  • Deze cursus is op aanvraag. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!
  • Locatie, datum en tijd in overleg.
  • Prijs: €45,- per deelnemer. Bij een in company-cursus voor een hele erfgoedinstelling is de prijs in overleg. Leerkrachten van De Cultuur Loper scholen betalen slechts 25% van de kosten. Klik hier voor meer informatie over De Cultuur Loper.

Wijzer met erfgoededucatie website

Foto: Twee kinderen kijken en luisteren naar een video in Biesbosch MuseumEiland. Fotograaf: Ben Nienhuis. Eigendom: Erfgoed Brabant.