Cursus Regionale Geschiedenis in Brabant

Tilburg University

De hoorcolleges zijn een inleiding in de bestudering van het verleden van de regio en de regionale volkscultuur.

Bent u een deelnemer aan de cursus en heeft u vragen? Neem dan contact op met Erfgoed Brabant door een mail te sturen naar info@erfgoedbrabant.nl. Het is nu nog onduidelijk of de cursus in 2021 weer zal plaatsvinden en op welke manier. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Cursus-informatie 

Doel

De hoorcolleges zijn een inleiding in de bestudering van het verleden van de regio en de regionale volkscultuur. Centraal staat de wisselwerking tussen de beeldvorming over het Brabantse verleden en de vormgeving van de hedendaagse Brabantse identiteit. Bekijk hier de opzet van de cursus in 2020.

Tijdens de cursus wordt als cursusboek gebruikt: Jan van Oudheusden, "Verhalen van Brabant. Geschiedenis en erfgoed in tien tijdvakken" (Zwolle: WBooks en Erfgoed Brabant, 2015). ISBN 9789040077807.

Deelname en kosten

De cursus staat open voor studenten van Tilburg University, mensen uit de archief- en museumwereld, studenten van de Open Universiteit en heemkundigen. De deelnamekosten voor niet-UvT-studenten bedragen €100,- exclusief en €120,- inclusief de aanschaf van het boek van Jan van Oudheusden, "Verhalen van Brabant. Geschiedenis en erfgoed in tien tijdvakken" (Zwolle: WBooks en Erfgoed Brabant, 2015). Ook niet-UvT-studenten zijn dus van harte welkom, mits zij de hele cursus volgen en actief deelnemen in het lezen en bespreken van de literatuur. 

 

Foto: Kasteel Helmond. Bron: VisitBrabant.