Brabantserfgoed.nl zoekt verhalen

Altijd al een verhaal willen schrijven over de Brabantse geschiedenis? Schrijf mee aan Brabantserfgoed.nl.

Schrijf mee!

Zit u thuis en bent u op zoek naar afleiding? Verdiep u in het verleden van Brabant en schrijf erover. Brabantserfgoed.nl is de website met Brabantse collecties en verhalen. Verhalen over alle Brabantse onderwerpen zijn welkom, maar we zijn vooral op zoek naar verhalen over de volgende onderwerpen:

  • Rampen
  • De Katholieke misse
  • Sport
  • Mode

Een verhaal kan een geschiedenis-artikel maar ook een getuigenis zijn. Onder een getuigenis verstaan we bijvoorbeeld herinneringen of vastgelegde gesprekken. 

Een verhaal is een artikel van tussen de 300 en 1000 woorden plus bronvermelding. Een verhaal moet een link hebben met Noord-Brabant. 

Inspiratie en hulpmiddelen 

Bekijk oude kranten via Delpher. Als u zoekt op bijvoorbeeld uw woonplaats en een ander trefwoord, komt u meestal al een heel eind. Ook archieven als het Brabants Historisch Informatiecentrum hebben kranten online staan.

Bent u meer visueel ingesteld? Bekijk dan de vele foto's en andere afbeeldingen via de zoekfunctie van Brabants Erfgoed.

Ook bij grote landelijke musea kunt u terecht voor beeldmateriaal. Zo heeft het Rijksmuseum Rijksstudio, een handige zoekmachine als u op zoek bent naar schilderijen.

Verhaal insturen

Voor het sturen van verhalen of voor vragen, neem contact op met redactie@brabantserfgoed.nl. De redactieleden denken graag met u mee!