Brabantse BeLofte - Natuurcamping Fort Henricus & Dagbesteding De Ster

De planvorming van Fort Henricus.

Naam project: Natuurcamping Fort Henricus & Dagbesteding De Ster

De planvorming van de familie Veraart met betrekking tot Fort Henricus omvat drie kernpunten die zeer nauw met elkaar verweven zijn: 

  1. De exploitatie van de grote loods: zoals op de bijgevoegde animatie en tekeningen te zien, zijn wij voornemens een maatschappelijke, culturele, economische, historische en bovenal sociale ontmoetingsplek te realiseren die ieder op zich dan ook een parel zal gaan worden voor toerisme in het algemeen en voor onze gehele plaatselijke samenleving in het bijzonder. 
  2. Camping Fort Henricus: een natuurcamping van 3 hectare groot. Veertig kampeerplaatsen van maar liefst 200 m² met daarnaast een zeer ruime recreatiezone met ruimte voor sport en spel en een pluktuin. Natuur, rust, ruimte en genieten zijn dan ook de trefwoorden. 
  3. Fort Henricus: tussen de loods en de camping in, ligt het prachtige en historische Fort Henricus zelf. Ook hier is door een nauwe samenwerking met Natuurmonumenten en SDW een nadrukkelijke rol weg gelegd voor onze beperkte medemens: met name in het groenonderhoud en het netjes houden van het Fort en zijn omgeving. Het sanitair gebouwtje van de camping kan bij festiviteiten op Fort Henricus uiteraard ook prima dienstdoen.  
    Voor wat betreft de omgeving van Fort Henricus hechten wij er belang aan om zoveel als mogelijk ook hierin de samenwerking met plaatselijke ondernemers te zoeken.

Bezoek de website van Camping Fort Henricus.