Brabantse BeLofte - Leo Creton, van logboek tot logo

Een kunstboek om het werk van de Bredase kunstenaar Leo Creton te behouden en zijn verhaal te vertellen.

Naam project: Leo Creton, van logboek tot logo
Naam organisatie: b'art books

LeoCreton, van logboek tot logo”. Dat is de titel van een kunstboek dat ik aan het samenstellen en vormgeven ben. Het boek bestrijkt het hele scala van deze veelzijdige kunstenaar.

Ik ben Bart Gladdines en ik wil dit boek lanceren: 150 exemplaren, 200 pagina’s, Full Color, A4 oblong. Mijn doel is om het werk van de Bredase kunstenaar en ontwerper LeoCreton (1930-2013) te behouden en zijn verhaal verder te vertellen. Het werk van Leo heeft mij van kinds af aan al gefascineerd en heeft er zeker toe bijgedragen dat ik ook die kunstzinnige kant op wilde. Zijn tekeningen aan de muur van ons ouderlijk huis hadden een enorme aantrekkingskracht op mij en die fascinatie hoorde ik gaandeweg ook van andere familieleden.

In 1954 richtte hij samen met een aantal Bredase kunstenaars de kunstkring ‘De Zuiderkring’ op. Samen organiseerden zij veel tentoonstellingen. Na zijn tijd in Breda gaat hij in 1963 werken bij de KRO als grafisch ontwerper van o.a. het omroepblad “Studio”. In 1974 tekende hij tijdens het WK voetbal 16 karikaturen van de aanvoerders van de elftallen. Zijn werk is nog niet eerder op deze manier gebundeld. Dit alles, en meer, staat in dit rijkelijk geïllustreerde boek. Het is de bedoeling dat dit boek in het najaar gaat verschijnen. 
Ik voel de noodzaak om ervoor te zorgen dat het werk van Leo niet verloren gaat.