Brabants Lof - Kleur je dag

Een erfgoedkleurproject waarbij ouderen mensen met dementie of mensen met een beperking samen het Brabantse erfgoed kleuren.

Project: Kleur je dag
Naam organisatie: SAS Illustraties

Tekst loopt door onder afbeelding.

Collage van het project 'Kleur je dag'.

‘Kleur je dag’ is een erfgoedkleurproject waarbij ouderen mensen met dementie of mensen met een beperking samen het Brabantse erfgoed kleuren aan de hand van door Saskia van Oversteeg getekende kleurplaten. Om op deze wijze beelden en herinneringen uit het verleden door middel van lijn en kleur weer tot leven te brengen en met elkaar te kunnen delen. Het verbindt mensen zodat bijvoorbeeld eenzaamheid tegen wordt gegaan. Saskia ziet het als haar missie om bij te dragen aan de maatschappij door kwetsbaren geluk te brengen.

De kleurplaten zijn op maat per doelgroep en zorglocatie gemaakt en bevatten herkenbare elementen en objecten. Ze hebben een duidelijke vlakverdeling een geschikte lijnvoering, niet teveel details en zijn niet kinderachtig. In een reeks van tien kleurbijeenkomst staat iedere keer weer een nieuwe kleurplaat centraal waarbij steeds nieuwe verhalen en herinneringen gedeeld worden. Deelnemers ontmoeten elkaar, hebben het samen fijn, vinden eventueel steun bij elkaar en kunnen hun ervaringen herinneringen en verhalen met elkaar delen. Deze kleurbijeenkomsten worden afgesloten met een expositie waarbij familie vrienden en bekenden uitgenodigd worden.

Klik hier om de website van SAS Illustraties te bezoeken.