Webinarreeks 'Meerstemmigheid en conflict'

Georganiseerd door FARO en de Reinwardt Academie

Museums staan vandaag voor complexe vraagstukken. Zoals dekolonisatie, omstreden collecties of het opzetten van een kritische dialoog.

De geplande herfstschool over ‘Meerstemmigheid en Conflict’ kan door de coronacrisis niet plaatsvinden. Daarom brengen FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en de Reinwardt Academie, Vlaamse en Nederlandse museumprofessionals samen in een driedelige reeks webinars. Werkt u in een erfgoedorganisatie met een publiekswerking? Dan is deze reeks webinars beslist iets voor u.

Programma

Deel 1. Meerstemmigheid vanuit een internationaal perspectief

  • 26 oktober 2020, 13:00-15:00 uur. 
  • Deze webinar brengt een succesvolle buitenlandse casus voor het voetlicht. Zowel de theorie als de praktijk van meerstemmigheid in een museale context komen aan bod.

Deel 2. Meerstemmig erfgoed in Vlaanderen en Nederland. Een vergelijking

  • 27 oktober 2020, 10:00-12:00 uur. 
  • In dit webinar worden de verschillende museale en erfgoedcontexten in Nederland en Vlaanderen verkent. Bijzondere aandacht gaat uit naar actuele thema’s, zoals de culturele canon en de relatie tussen politiek en musea. Bovendien worden interessante voorbeelden en praktijken uit de Lage Landen besproken. (Sprekers van FARO en de Reinwardt academie, met inbreng van u.) 

Deel 3. Hoe zorgt u voor meerstemmigheid? Livesessie met vragen

  • 30 oktober 2020, 10:00-12:00 uur. 
  • In deze webinar staan uw ervaringen en uitdagingen centraal. Vooraf worden uw vragen verzameld die worden voorgelegd aan een aantal experts én aan de andere deelnemers.

Praktische informatie