Verhalen, vertellers, interieurs

Bijeenkomst van het RCE

| Kerkrade

Ook interieurs vertellen verhalen. Welke mogelijkheden zijn er en hoe kunnen deze verhalen aan bezoekers worden verteld?

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert een bijeenkomst van haar interieurplatform. Tijdens de bijeenkomst staat verhalen vertellen centraal. 

Verhalen vertellen is al zo oud als de wereld, het is tevens buitengewoon actueel. Ook in de erfgoedwereld. Hoe kunnen we deze verhalen het beste communiceren? Zijn er meerdere manieren? En waar kunnen we dat dan het beste doen? Hierover gaat het 15e interieurplatform op 20 september in Amersfoort.

Het aantal mogelijkheden om erfgoedverhalen te vertellen is inmiddels zo groot dat het een vak apart is geworden. Of beter gezegd: meerdere vakken. Want de verschillende (social) media hebben elk hun eigen kaders, karakteristieken en mogelijkheden. De uitdaging om informatie over monumentale interieurs te delen is hierdoor groter dan ooit.

Bijwonen is gratis, maar aanmelden verplicht. Het aanmeldformulier en meer informatie over het programma en de sprekers staat op de website van het RCE.

Foto: Marc Bolsius, Dalenskamer in kasteel de Strijdhoef in Udenhout.