Training AVG

Twee online bijeenkomsten

Gratis

Georganiseerd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

In 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingevoerd. Wat betekent deze wet voor de praktijk van uw immaterieel erfgoed? Om antwoord te krijgen op deze vraag organiseert het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) een online training. Deze training bestaat uit twee delen waarbij de tweede training een vervolg is op de eerste. De twee bijeenkomsten worden op 16 mei en 6 juni 2022 gegeven door Joris Bijvoets, expert en oprichter van AVG Compleet. 

Deel 1 - 16 mei 2022, 19:30 uur

Het eerste deel van de training bestaat uit een uitleg over de AVG en belangrijke kenmerken van de wet. Wat zijn persoonsgegevens? Wat zijn grondslagen? Welke verplichtingen heeft u als organisatie? Hoe regelt u een datalekprocedure en -register, en de beveiliging van de gegevens? 

Aan het einde van de eerste training krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Deze vragen vult u alleen of samen met anderen in. Op deze maner gaat u aan de slag met de kennis die u in de eerste sessie heeft opgedaan en past u direct toe op uw eigen situatie. 

Deel 2 - 6 juni 2022, 19:30

In het tweede deel van de training wordt er uitgebreid ingegaan op de antwoorden van de vragenlijst. Hoe staat u ervoor op het gebied van de AVG? Wat zijn nog moeilijke punten en wat gaat er al goed? 

Aan het einde van de training heeft u een goed beeld van wat de AVG inhoudt en van zaken waar u nog aan moet werken. 

Praktische informatie

  • Data en tijden: 16 mei en 6 juni 2022, beide trainingen starten om 19:30 uur.
  • De bijeenkomsten vinden online plaats.
  • Deelname is gratis. 
  • Na aanmelding krijgt u de link minimaal een dag van tevoren.
  • Bezoek de website van het KIEN om u aan te melden.

 

Foto: Pixabay.