Themadag 'Vernietiging in de digitale wereld'

Georganiseerd door platforms van het Kennisnetwerk Informatie en Archief

Gratis, aanmelden is verplicht

Het vernietigen van digitale informatie is wenselijk en aan wet- en regelgeving gebonden. Er zijn veel uitdagingen, goede initiatieven en visies op het gebied van digitale vernietiging.

KIA platforms Informatiehuishouding overheden, Toezicht en Waardering en Selectie organiseren de kennisbijeenkomst op 23 januari 2020 in het kader van de ThemaTiendaagse Vernietiging. De bijeenkomst vindt plaats in het Nationaal Archief in Den Haag. 

Het vernietigen van digitale informatie is wenselijk en aan wet- en regelgeving gebonden. Iedere vakgenoot heeft een eigen mening hoe dit aan te pakken, maar in de praktijk blijk het toch niet zo eenvoudig. Wat doet u bijvoorbeeld met digitale, te vernietigen informatie op backups, hoe vernietigt u informatie binnen een complex ICT-stelsel en wat moet u eigenlijk vernietigen? Kortom: Er zijn veel uitdagingen, goede initiatieven en visies op het gebied van digitale vernietiging.

Programma

De themadag kent een vol programma en zal bestaan uit een combinatie van plenaire bijeenkomsten, voorbeelden uit de praktijk en visievorming op de inrichting en praktische uitvoering van vernietiging van digitale informatie. CIO Rijk Lourens Visser verzorgt een inspirerende keynote. Daarna vinden er vijf rondes met parallelsessies plaats. U kunt bijvoorbeeld naar een workshop over de verhouding tussen AVG en de Archiefwet, naar een presentatie van een gemeente over 'appruimen' (het opruimen van oude systemen waar nog data in zit) of u kunt een inkijk krijgen hoe slimme software ingezet wordt bij selectie en vernietiging. Een definitief programma en exacte tijden zullen in december bekend gemaakt worden via KIA en per e-mail aan diegene die zich aangemeld hebben. 

Praktische informatie

Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via de KIA-pagina.