Online sessie: Sociale toegankelijkheid begint op je website

Georganiseerd door Erfgoedvrijwilliger.nl

Gratis

Onderdeel van een online reeks over sociale toegankelijkheid.

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’. De derde bijeenkomst is getiteld ‘Sociale toegankelijkheid begint op je website’ en vindt plaats op woensdag 31 mei 2023 tussen 15:30 uur en 16:45 uur. U bent vanaf 15:20 uur welkom om digitaal binnen te lopen.

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen zich welkom voelt op uw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Tekst loopt door onder foto.

Vrouw met luistert naar een audiotour in Onse lieve heer op Solder. Voor haar zit een geleidenhond.

Vrouw met geleidenhond luistert naar een audiotour in Onse lieve heer op Solder.

Sessie 3

Een bezoek aan uw erfgoedlocatie begint al op de website. Voor mensen met een beperking is het belangrijk om vooraf te weten wat zij op de locatie kunnen verwachten. Kunnen zij aan alle activiteiten zelfstandig deelnemen? Kunnen zij met het OV op uw locatie komen? Mag een hulphond mee naar binnen? In deze derde bijeenkomst van deze reeks over sociale toegankelijkheid laten we goede voorbeelden zien van toegankelijkheidspagina’s. Daarna krijgt u tips over wat u kunt toevoegen op uw eigen website. We zorgen ervoor dat u de volgende dag al aan de slag kunt met enkele verbeterpunten!

Ook zal Rosie Lelivelt van Museum Helmond een korte presentatie geven over de stappen die zij en haar collega's de afgelopen twee jaar hebben genomen om het museum toegankelijker te maken. Hierbij hebben zij onder meer aandacht gehad voor de toegankelijkheidspagina. 

Als laatste zal Emma Goossens van Erfgoed Brabant kort vertellen wat voor subsidiemogelijkheden er zijn voor toegankelijkheidsprojecten. 

Praktische informatie

De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedvrijwilliger.nl, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland.