Nationale Archelogiedagen

Met activiteiten door het hele land

gratis

Voor iedere Nederlander die kennis wil maken met archeologie in Nederland.

Op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt de zesde editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Tijdens de vorige editie in 2019 waren er ruim 300 activiteiten door het hele land, bezocht door 40.000 bezoekers. De organisatie hoopt dit jaar, samen met vele archeologiepartners, nog meer mensen zowel online als op locatie, voor archeologie te enthousiasmeren!

Dit jaar zijn de dagen iets anders dan voorgaande jaren. Allereerst vanwege de verplaatsing van de datum. Van het tweede weekend van oktober naar het derde weekend van juni. Naast het voordeel van de (hopelijk) zonnige weersomstandigheden sluiten we voortaan ook aan bij de European Archaeology Days. Daarnaast zorgt de situatie rondom COVID-19 nog steeds voor de nodige maatregelen. Hoe dan ook zetten we de archeologie een weekend lang in de schijnwerpers met dit jaar een divers aanbod van zowel online activiteiten als activiteiten op locatie.

Coronaproof programmeren

Er is goede hoop dat er eind juni weer veel meer kan. Maar ook als er nog beperkingen in verband met Corona gelden, zijn er volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten die bezoekers zelf kunnen ondernemen, zoals wandeltochten en fietsroutes, maar ook aan online lezingen, podcasts, filmpjes en online rondleidingen door een museum of bij een opgraving. Wilt u inspiratie opdoen? Een impressie van de Archeologiedagen 2019 vindt u in het online magazine. Of kijk op Archeologie Leeft!. Tips & tricks voor het organiseren van een online activiteit vindt op Archeologie Leeft. 

Activiteit aanmelden

Vanaf 1 april kunt u uw activiteit aanmelden. Lees op de website van de Nationale Archeologiedagen hoe u kunt deelnemen.

Deelname is uiteraard gratis en u beslist zelf op welke dag(en) u mee wilt doen (binnen het weekend van de Archeologiedagen).

 

Foto: Jongetje aan het werk met schepje en metaaldetector. Bron: Nationale Archeologiedagen.

 

 

.