Masterclasses erfgoed voor intermediairs

Georganiseerd door Erfgoed Brabant

Gratis

Voor intermediairs die willen weten wat erfgoed en erfgoededucatie inhouden.

Op 1 en 9 juni 2021 organiseert Erfgoed Brabant de Masterclasses Erfgoed voor intermediairs. Wilt u als intermediair weten wat erfgoed en erfgoededucatie inhouden? Erfgoed ervaren? Of wilt u meer weten van de ontwikkelingen rondom erfgoedwijdheid? Dan zijn de nieuwe rondes Masterclasses Erfgoed misschien iets voor u! Beide masterclasses duren één dagdeel en zijn los van elkaar te boeken. De masterclasses worden online gegeven in Microsoft Teams. Wat kunt u verwachten? 

Masterclass 1 - Wijzer met Erfgoededucatie

Doelgroep: Intermediairs die nog geen ervaring hebben met erfgoed en erfgoededucatie.

We verkennen de begrippen erfgoed en erfgoededucatie. Hoe verhoudt erfgoededucatie zich tot cultuureducatie en hoe wordt dat vormgegeven? Vanuit de Cultuurloper en Culturele ladekast onderzoekt u de culturele vaardigheden in erfgoedprojecten van Erfgoed Brabant. Vanuit de collectie van het NoordBrabants Museum verkennen we enkele werkvormen die aanzetten tot het begrip ‘erfgoedwijsheid’. Een nieuwe term die past in het onderwijscurriculum van de toekomst.

  • Datum: dinsdag 1 juni 2021
  • Locatie: online in Microsoft Teams
  • Tijd: 13:30-15:30 uur

Masterclass 2 - Erfgoedwijsheid

Doelgroep: intermediairs die ervaring hebben met erfgoed en erfgoededucatie.

We gaan aan de slag met het begrip ‘Erfgoedwijsheid’. Welke handvatten kunt u inzetten om erfgoedwijzer te worden? Aan de hand van het fotografieproject van Martien Coppens van KunstLoc gaan we het begrip erfgoedwijsheid ervaren.

  • Datum: woensdag 9 juni 2021
  • Locatie: online
  • Tijdsduur: 13:30-15:30 uur

De masterclasses worden verzorgd door Dieuwertje de Nigtere en Rolf Vonk. Per masterclass kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Aanmelden bij rolfvonk@erfgoedbrabant.nl.