Kennisdag Collecties en Connecties

Georganiseerd door de RCE en de Museumvereniging

De inloop start om 9:30 uur

Gratis

De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en live bij te praten over actuele collectie­vraagstukken.

De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en live bij te praten over actuele collectie­vraagstukken. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert deze dag vol workshops, case studies en presentaties in samenwerking met de Museumvereniging.

De Kennisdag heeft in 2023 het thema ‘Collecties in beweging’. De verschillende deelsessies gaan in op collecties die fysiek in beweging zijn door overdrachten, teruggaves of bruiklenen én op de veranderingen in het denken over collecties waar deze bewegingen uit voortkomen. Denk aan collecties uit een koloniale context, co-waarderen, migratie-erfgoed, herkomstonderzoek en verduurzaming. Partners uit de museale- en erfgoedsector delen onderzoek, bevindingen en gaan het gesprek aan. 

Praktische informatie

  • Datum en tijden: 12 juni 2023, 10:00-17:00 uur. De inloop start om 9:30 uur. 
  • Locatie: RCE, Smallepad 5, Amersfoort
  • Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan tot 30 mei 2023. Let op: om zoveel mogelijk instellingen de kans te geven zich aan te melden, mogen zich per instelling maximaal twee personen aanmelden. Aanmelden kan op de site van de RCE.
  • Het programma vindt u op de site van de RCE.