IE-dag: Aan de slag met jouw immaterieel erfgoed!

Georganiseerd door het KIEN

Inloop is tussen 9:30 en 10:00 uur

€ 15,-

Hoe ga je met je immaterieel erfgoed de toekomst in? Hoe kun je jouw erfgoed bekostigen? En hoe maak je jongere generaties enthousiast voor jouw erfgoed?

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) organiseert op 30 september 2023 'IE-dag: Aan de slag met jouw immaterieel erfgoed!'. 

Hoe ga je met je immaterieel erfgoed de toekomst in? Hoe kun je jouw erfgoed bekostigen? En hoe maak je jongere generaties enthousiast voor jouw erfgoed? Tijdens deze IE-dag leer je wat er komt kijken bij het opstellen van een financieringsplan, welke fondsen interessant kunnen zijn voor jouw gemeenschap, hoe je deze benadert en hoe je sponsoren kunt aantrekken. 

Ook ga je aan de slag met vernieuwing en verjonging van (het bestuur van) je immaterieel erfgoed. Hoe betrek je een jongere doelgroep, hoe zorg je ervoor dat jouw immaterieel erfgoed hen aanspreekt en wat kun je concreet doen om je erfgoed aantrekkelijker te maken? In een sessie krijg je hiervoor handige tools én praktijkvoorbeelden aangereikt. 

Tot slot neemt iedereen een kijkje in het museum van de Grolse wanten. En natuurlijk is er tijdens de IE-dag ook ruimte voor ontmoeting en kennisuitwisseling. 

Praktische informatie