Online sessie: Ervaringsdeskundigen aan het woord

Georganiseerd door Erfgoedvrijwilliger.nl

Gratis

Onderdeel van een online reeks over sociale toegankelijkheid.

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rondom het thema 'sociale toegankelijkheid'. De tweede bijeenkomst is getiteld 'Ervaringsdeskundigen aan het woord' en vindt plaats op woensdag 10 mei 2023. Centraal staat de vraag: wat kunt u doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren?

Tekst loopt door onder foto.

Danielle Amelsbeek en Mickey Hermes staat op het podium tijdens een bijeenkomst in het Rijksmuseum.

Daniëlle Amelsbeek en Micky Hermes staat op het podium tijdens een bijeenkomst in het Rijksmuseum.

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen zich welkom voelt op uw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

In een reeks online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt hierbij op gasten en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In deze tweede online sessie geven we het woord aan ervaringsdeskundigen, onder andere Daniëlle Amelsbeek en Micky Hermes. Heeft hun fysieke of verstandelijke beperking invloed op hun bezoekerservaring of vrijwilligerswerk? Hiernaast komen kort aan het woord de organisaties: MikxsSteffie.nlStichting Prokkel en Naar een Museum.

Praktische informatie

De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedvrijwilliger.nl, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland.