Eerste hulp bij financiering

Georganiseerd door LKCA

| online

gratis

Hoe financiert u een cultureel initiatief?

Wilt u meer culturele activiteiten voor bewoners in je zorginstelling aanbieden? Of workshops inzetten om kwetsbare jongeren in uw wijk veerkrachtiger te maken?  Dan is vaak de eerste vraag: hoe kom ik aan geld? Bij wie klop ik aan? Hoe zet ik een goede aanvraag in elkaar? Wat zijn de valkuilen? Wat zijn tips en tops van fondsen zelf?

Deze videosessie staat helemaal in het teken van de financiering van uw culturele activiteit. Angela van Dijk, specialist cultuur, zorg en welzijn bij het LKCA geeft een inleiding op financiering van culturele projecten.

Programma

Programmanagers Romy Jochems en Suzanne IJsselmuiden geven u een kijkje in de keuken van het VSBfonds. De missie van dit fonds is ‘Iedereen doet mee’.  Het ondersteunt sociale en culturele projecten die hier actief aan bijdragen.  Voor welke soort initiatieven kunt u een aanvraag doen bij VSBfonds? Welke eisen zijn er? Hoe gaat dat in zijn werk?

Vervolgens gaat Marie-Louise Smolenaars, senior programma-adviseur van het Fonds voor Cultuurparticipatie uitgebreid in op het subsidieprogramma Samen Cultuurmaken. Dit programma is speciaal door het ministerie van OCW in het leven geroepen om drempels voor cultuurdeelname te verlagen. Een van de eisen is een samenwerking door partners uit cultuur en zorg en/of welzijn.

Zoekt u een eerste handvat voor financiering van uw plannen? Meldt u vandaag nog aan voor deze videosessie.

Praktische informatie

Datum: 14 september 2021, 15:00-16:30 uur
Locatie: online
Kosten: gratis, na aanmelding

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van LKCA

Pixabay spaarvarken geld