Online sessie: Een introductie op sociale toegankelijkheid

Georganiseerd door Erfgoedvrijwilliger.nl

Gratis

Onderdeel van een online reeks over sociale toegankelijkheid.

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rondom het thema 'sociale toegankelijkheid'. De eerste bijeenkomst is getiteld 'Een introductie op sociale toegankelijkheid' en vindt plaats op woensdag 19 april 2023. Centraal staat de vraag: hoe maakt u uw erfgoedorganisatie toegankelijker? 

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen zich welkom voelt op uw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Tijdens de eerste bijeenkomst van deze reeks over sociale toegankelijkheid vertelt expert Elvera van Leeuwen (Stichting Oren en Ogen Tekort) over misschien wel de belangrijkste vorm van toegankelijkheid: sociale toegankelijkheid. Lees hoe u, ook met weinig geld en middelen, een erfgoedbezoek voor iedereen toegankelijker maakt. 

Praktische informatie

De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedvrijwilliger.nl, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland.