Duurzaam Digitaal Erfgoed

Georganiseerd door Radboud Academy

Verken in drie modules de manieren waarop u als erfgoedprofessional kunt inspelen op de digitale revolutie.

Uit ons dagelijks leven is de digitale infrastructuur inmiddels niet meer weg te denken. Die ontwikkeling biedt volop kansen voor onderwijs en onderzoek. Ze stelt bovendien nieuwe eisen aan de ontsluiting en presentatie van erfgoed. 

Het programma Duurzaam Digitaal Erfgoed - georganiseerd door Radboud Academy - verkent in drie modules de manieren waarop professionals in erfgoed adequaat kunnen inspelen op de digitale revolutie. De eerste module vertrekt vanuit de alledaagse praktijk; de tweede module kijkt vooral naar de specialistische kennis die vereist is bij de processen van digitalisering; in de derde module staan vooral reflectie en theorievorming centraal. 

Programma

Praktische informatie

  • Studielast: 3,5 dag contacttijd. Houd daarnaast rekening met 1-2 dag(en) voorbereidings- en toepassingstijd per module.
  • Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12. 
  • Doelgroep: Duurzaam Digitaal Erfgoed is met name bedoeld voor organisaties en professionals die werkzaam zijn in de erfgoedsector. De onderwerpen die aan de orde komen, hebben zowel betrekking op de praktijk van digitalisering van erfgoed, als op de strategische en organisatorische aspecten daarvan.
  • Inschrijfdeadline: Zondag 21 februari 2021. Wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt, komt u op een wachtlijst. Radboud Academy gaat de opleiding namelijk vaker verzorgen. 
  • Vereiste voorkennis: Geen.
  • Kosten: €1.250,- - €275,- korting = €975,-. De kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch. 
  • Bezoek de website van de Radboud Universiteit voor meer informatie en om u in te schrijven.

 

Foto: Fotocamera en een laptop. Pixabay.