Digitaal erfgoed: zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitale collecties

Georganiseerd door ErfgoedAcademie, in nauwe samenwerking met het NDE

€425,- (excl. 21% btw)

De cursus is afgestemd op erfgoedprofessionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het digitaliserings- en/of informatiebeleid binnen een organisatie.

Goede zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed zijn van groot belang om de online gebruiker te kunnen bedienen, nu en in de toekomst. Dat vraagt om visie, kennis, vaardigheden en een goed plan van aanpak. Met dit doel voor ogen organiseert ErfgoedAcademie, in nauwe samenwerking met de NDE, de cursus 'Digitaal erfgoed: zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitale collecties'. De cursus is afgestemd op erfgoedprofessionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het digitaliserings- en/of informatiebeleid binnen een organisatie.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten: 

  • maandag 23 januari 2023, 13:30-16:00 uur, online
  • maandag 30 januari 2023, 13:30-16:00 uur, locatie in Amersfoort
  • maandag 6 februari 2023, 13:30-16:00 uur, online
  • maandag 13 februari 2023, 13:30-16:00 uur, locatie in Amersfoort 

Docent van de cursus is Sies Vonk, Adviseur & Projectleider digitaal erfgoed. De experts tijdens de cursus zijn onder andere Tamara van Zwol (Manager Houdbaar – Netwerk Digitaal Erfgoed), Ed de Heer (Projectleider – Nationaal Archief), Nienke van Schaverbeke (Product Manager Heritage & Research – Beeld & Geluid) en verschillende digitaal-erfgoed-coaches. 

De kosten voor de cursus bedragen €425,- (exclusief 21% btw). Twee of meer deelnemers van dezelfde organisatie krijgen 10% korting. 

Bekijk het programma, het inschrijfformulier en meer informatie op de site van ErfgoedAcademie.

 

Foto: Drie mensen zitten achter een laptop, van bovenaf gefotografeerd. Bron Unsplash.