Digitaal erfgoed: zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitale collecties

Georganiseerd door de ErfgoedAcademie, in nauwe samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed

Vier bijeenkomsten

€ 425,00 (excl. 21% btw) per persoon

De cursus is afgestemd op erfgoedprofessionals, die (mede)verantwoordelijk zijn voor het digitaliserings- en/of informatiebeleid binnen een organisatie.

Hoe staat uw erfgoedorganisatie ervoor als het gaat om het duurzaam beheren en toegankelijk maken van digitaal erfgoed voor uw gebruikers? En hoe kunt u hierin een volgende stap zetten? U leert het in vier dagdelen tijdens de cursus Digitaal Erfgoed. 

De cursus wordt georganiseerd door de ErfgoedAcademie, in nauwe samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Programma

In de cursus gaat u aan de slag met de Zelfscan en Informatieplanner om te onderzoeken hoe u als erfgoedinstelling aan kunt sluiten bij de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Basiskennis over houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van digitaal erfgoed en de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed
  • Leren werken met de Zelfscan Digitaal Erfgoed, een hulpmiddel om een beeld te krijgen van hoe ver uw organisatie is met het beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed.
  • Interpretatie en prioritering van de resultaten en aanbevelingen uit de Zelfscan.
  • Het opstellen van een informatieplan n.a.v. de analyse uit de Zelfscan met behulp van de Informatieplanner.

Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers zelf in staat om met de resultaten van de zelfscan een informatieplan te schrijven met concrete acties die uit te voeren zijn voor de op dat moment haalbare aanbevelingen uit de Zelfscan. Hiermee wordt digitale collectie van de instelling beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.

Voor wie? 

De cursus is afgestemd op erfgoedprofessionals, die (mede)verantwoordelijk zijn voor het digitaliserings- en/of informatiebeleid binnen een organisatie.

Wanneer

De bijeenkomsten vinden plaats op: 

  • Maandag 19 september 2022, online van 14:00 – 16:30 uur
  • Maandag 10 oktober 2022, in Amersfoort van 14:00 – 16:30 uur
  • Maandag 31 oktober 2022, online van 14:00 – 16:30 uur
  • Maandag 21 november 2022, in Amersfoort van 14:00 – 16:30 uur (met afsluitende borrel)

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €425,00 (excl. 21% btw) per persoon. Twee of meer deelnemers van dezelfde organisatie krijgen 10% korting.

Bezoek de website van de ErfgoedAcademie om u aan te melden en voor meer informatie.

 

Foto: Pixabay.