AVA_Net Webinar ‘AVG kan meer dan je denkt’

Online via Zoom

Gratis

Tijdens dit AVA_Net Webinar worden in plaats van de beperkingen, juist de mogelijkheden van AVG benadrukt aan de hand van situaties uit de praktijk.

Op dinsdag 29 november organiseert AVA_Net het webinar 'AVG kan meer dan je denkt'. 

Mag ik die beelden van een actiegroep of kerkelijke bijeenkomst wel op het web publiceren? En hoe zit dat met straatfoto’s? Hoe lang blijven de filmpjes uit de jaren 70 nog beperkt openbaar? Kan ik maatregelen nemen waarmee het materiaal wél openbaar kan worden? Is er verschil tussen offline en online openbaarheid? Er wordt snel gezegd ‘Het mag niet van de AVG’ ...maar is dat wel zo? En hoe doen andere instellingen dat? U hoort het aan de hand van praktijkvoorbeelden, door de deelnemers zelf aangedragen.

Het webinar

Tijdens dit AVA_Net Webinar worden in plaats van de beperkingen, juist de mogelijkheden van AVG benadrukt aan de hand van situaties uit de praktijk. Marianne Loef (Loef Advies), specialist op het snijvlak van privacy- en archiefrecht, zal een inleiding geven tot het onderwerp AVG. Corné Suijs (Beeld & Geluid), jurist en functionaris voor Gegevensbescherming, zal ingaan op de ethische aspecten van online beschikbaarstelling en de tool die Beeld & Geluid hiervoor gebruikt.

Lever uw casus aan

Marianne en Corné nodigen jullie uit om zelf voorbeelden uit de praktijk aan te leveren. Deze gaan ze tijdens het webinar uitgebreid bespreken. Lever een kort fragment aan met een duidelijke omschrijving van het probleem of uw vraag. Stuur uw casus via WeTransfer vóór 15 november 2022 naar info@loef-advies.nl.

Praktische informatie

 

Foto: Laptopscherm met daarop een afbeelding van de EU-sterrencirkel met daarin een slot. Bron Pixabay.