Aanbod RCE over het cultuurlandschap

Domein Landschap en leefomgeving

Op de corporate website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is het onderwerp 'cultuurlandschap' ondergebracht in het domein 'Landschap en leefomgeving'. Hier kunt u informatie vinden over onder andere de Omgevingswet en thema's als 'Energie en landschap'. Ook staan op de site van de RCE publicaties, kaarten en een agenda met door de RCE georganiseerde activiteiten.
Klik hier om het domein 'Landschap en leefomgeving' op de site van de RCE te bezoeken.

Groen erfgoed

Onder de noemer 'groen erfgoed' behandelt de RCE historische groenaanleggen zoals tuinen, parken, buitenplaatsen en begraafplaatsen. De RCE onder andere ondersteunt en adviseert eigenaren, organiseert bijeenkomsten, verricht onderzoek en deelt de resultaten. 
Klik hier om op de site van de RCE meer te lezen over het onderwerp 'groen erfgoed'. 

RCE-portal Landschap in Nederland

Boom langs wandelpad in Deurnese Peel. VisitBrabant
Voor professionals op het gebied van cultuurlandschap heeft de RCE de portal Landschap in Nederland ontwikkeld. Op deze website vindt u praktische informatie waarmee u direct aan de slag kunt. Alle achtergrondinformatie over lopende projecten van de RCE vindt u op de bovengenoemde corporate site van de organisatie. 

De portal Landschap in Nederland is nog in ontwikkeling en moet een interactieve plek worden waar ook informatie van andere partijen is te vinden. 
Klik hier om de portal Landschap in Nederland te bezoeken.

RCE-portal Erfgoed en Ruimte

Een andere portal van de RCE is Erfgoed en Ruimte. Deze site heeft tot doel ambtenaren en andere professionals te ondersteunen bij het geven van een plek aan erfgoed bij ruimtelijke ordening. Op de site staan tools en een agenda met netwerkbijeenkomsten. Ook heeft de portal een LinkedIn-groep.
Klik hier om naar de portal Erfgoed en Ruimte te gaan.

Panorama Landschap

Panorama Landschap is een initiatief van de RCE. Het beschrijft het karakter van het Nederlands landschap in 78 regio's en biedt inspiratie voor ruimtelijke ontwikkelingen. De beschrijvingen zijn 'biografieën' van de landschappen: van de prehistorie tot het heden.
Klik hier om naar de website van Panorama Landschap te gaan.

 

Fotografie: Wandelpad in Deurnese Peel. VisitBrabant.